محل تبلیغات شما

در دوران مدرسه چون بدن در حال رشد می باشد به منابع تغذیه خونی هم بیشتر محتاج می شود و مصرف ناکافی منابع غذایی حاوی آهن در این دوران منجر به کمبود آهن می شود . در دوران بلوغ به دلیل جهش رشد،نیاز دختران و پسران به آهن بیشتر از دوران قبل است و در صورتی که از منابع غذایی حاوی آهن در برنامه غذایی روزانه به اندازه کافی مصرف نشود نوجوان به سرعت در معرض خطر  کمبود آهن و  کم خونی ناشی از آن قرار می گیرد.

دختران در سنین بلوغ،علاوه بر جهش رشد ،به علت عادت ماهانه و از دست دادن خون نسبت به کم خونی فقر آهن بسیار حساستر و آسیب پذیرتر هستند و به این دلیل کم خونی فقر آهن در دختران در مقایسه با پسران شیوع بالاتری دارد .

عادات و رفتار های غذایی خاص در دوران مدرسه و بلوغ اغلب موجب می شود که کودکان و دانش آموزان به جای مصرف غذاهای خانگی از غذاهای غیر خانگی مانند انواع ساندویچ های سوسیس و کالباس ، پیتزا ، تنقلات غذایی کم ارزش مانند چیپس ، نوشابه شکلات و پفک استفاده نمایند و به این دلیل در معرض خطر کمبود آهن قرار می گیرند  زیرا این غذاها از نظر آهن فقیرند .

تغییرات خلق خو در دوران بلوغ ممکن است موجب کم اشتهایی بشود و به علت مصرف ناکافی غذا ، دریافت آهن و سایر مواد مغذی محدود می شود

عدم رعایت اصول بهداشتی ،آب آشامیدنی ناسالم ، توالت های غیر بهداشتی عدم شستشو و ضد عفونی صحیح سبزی های خام و در نتیجه ابتلا به  آلودگی  های انگلی از  دیگر عوامل مؤثر در بروز کم خونی فقر آهن هستند . آلودگی هاد انگلی مثل شیستوزومیا  و کرم قلاب دار و ژیاردیا  موجب کم خونی فقر آهن می شوند. آلودگی  به شیستوزومیا و کرم قلاب دار در کشور ما شایع نیست اما آلودگی به ژیاردیا که در  سنین مدرسه شایع است می توانند با کاهش اشتها و کاهش جذب آهن موجب کمبود آهن شوند .

مهمترین و شایع ترین علل بروز کمبود آهن ،مصرف کم انواع گوشت بویژه گوشت قرمز است که آهن قابل جذب دارد.

از عوامل دیگر مصرف چای قبل از غذا یابلافاصله بعد از غذاست .تانن موجود در چای می تواند جذب آهن را برای  كودكان و دانش آموزاني كه دچار كم خوني فقر آهن هستند هميشه احساس خستگي و ضعف مي كنند اين افراد اغلب از ورزش و فعاليتهاي بدني دوري مي كنند و يا در هنگام ورزش خيلي زود خسته مي شوند. در اين افراد تغييرات رفتاري بصورت بي حوصلگي و بي تفاوتي مشاهده مي شود. . كم خوني فقرآهن به علت تأثير بر قدرت يادگيري و  كاهش آن، افت  تحصيلي دانش آموزان را باعث مي شود.

بررسی‌های اخیر نشان داده است که حفظ قند خون در محدوده طبیعی باعث بهبود عملکرد مغز و یادگیری کودکان مدرسه‌ای می‌شود. یکی از دلایل افزایش یادگیری، ساخته شدن استیل کولین است که نقش آن در تقویت حافظه به اثبات رسیده است. کودکان با امتناع از خوردن صبحانه، باعث پایین آمدن عملکرد ذهنی خود و تجزیه و تحلیل ریاضیات می شود؛ حتی باعث کاهش خلاقیت فرد می شود.

کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن در سنين مدرسه و دوران بلوغ را در این مقاله مطالعه فرمایید.

بهترین زمان برای غذا خوردن

مکمل یاری ویتامین D در مدارس

ریز مغذی چیست و انواع آن کدامند؟

کم ,خونی ,دوران ,کمبود ,بلوغ ,مدرسه ,کمبود آهن ,کم خونی ,فقر آهن ,آهن و ,در دوران

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

شهری زیبا که من میخواهم رونمایی اش دهم